tv-and-radio-promo

Klicka play och lyssna!

Ovan är promo ljud ”Happy X – Tips och tricks” i Stockholm radiostationen Mix Megapol.

P4 Radio Intervju: ”App för skilda. Sluta bråka om pengar med exet”

tv-and-radio-P4


Klicka play och lyssna!

Ovan är intervjun ljud ”Happy X i P4 Stockholm radiostation”. Du kan också läsa den eller lyssna på den här

Stefan Bondesson har skapat appen Happy X som håller koll på vem av föräldrarna som betalade barnets vinterjacka och vem som pröjsade för frisören.

Varje år går 50 000 barn igenom att deras föräldrar separerar. En av de vanligaste orsakerna till irritation mellan föräldrar är uppdelningen av utlägg för barnen.

Det bråkas om pengar. Och det går ut över barnen.

– Det är ofta barnen som far illa när vi separerar, säger Stefan Bondesson.

För sju år sedan separerade Stefan Bondesson och det blev rätt mycket tjafs om utlägg för barnen. De letade i byrålådor och jämförde kvitton varje månad, men det tog tid. Månaderna gick och utgifterna växte.

Där kom idén till en ny app.

– När man delar på sig kanske vill köpa en vinterjacka och inte dubbla. Men om ena föräldern köper en jacka vet inte den andre om det. Då kan man använda appen.

Genom appen Happy X kan föräldrarna få bättre koll på allt respektive förälder har handlat till barnet.

– Man kan ta en bild på vinterskorna, eller på kvittot, så att det finns bevis. Det är alltid bra, säger Stefan Bondesson.

Därefter skickas en så kallad push notis så att föräldrarna ser kostnaderna och kan dela på notan.

– Vi har fått jättefin respons hos våra användare. En användare backade bandet sex månader och la in alla sina utlägg hon hade haft och de var jättenöjda med appen.

Men är det så viktigt att allt är rättvist?

– Det beror på vad man har fåt relation till sitt ex. Men det här ska underlätta så att man kan bli överrens. Och kan vi få barnen att bli glada och lyckliga så har vi kommit långt i det här projektet.